Om Ekspeditionen

Greenland 2011 er en havkajakekspedition, der i sommeren 2011 stævner ud fra Mestersvig i Nordøstgrønland. Formålet er at tage på eventyr i et område, hvor de fire deltagere skal tilbagelægge knap 1.000 km på 30 dage i den sydlige del af Grønlands nationalpark – et aldeles øde og ubeboet område.

Fra Mestersvig (N72º14′04.83";W23º54′52.16″) sejles der gennem de arktiske fjordsystemer nordpå forbi Ella Ø, blomsterbugten og op i Kejser Franz Josephs Fjord, hvor ekspeditionens nordligste mål, Waltershausen Gletscheren udmunder med sin 10 km brede isfront. Ekspeditionen har en aftale med GEUS samt med klima- og polarforsker Sebastian Mernild fra Los Alamos National Laboratory i New Mexico om at foto og gps-dokumentere gletscherens tilstand anno sommeren 2011.

Fra Mestersvig og op til den nordlige bred af Kejser Franz Joseph Fjord har ekspeditionen fået udlagt adskillige forsyningsdepoter, der skal danne grundlag for ruten og overnatningerne i den lyse polarnat. Ekspeditionen benytter havkajakker til at komme rundt i området, da dette giver fleksibilitet og mulighed for at nå dybt ind i fjordsystemerne i området. Samtidig er det, for de fire garvede havkajakroere, en ganske særlig oplevelse at ro i det vand, hvor inuitkulturer gennem tusinder af år har ernæret sig ved at drive jagt på de højarktiske dyrearter - netop ved hjælp af kajakken.

Den 19. juli rejser deltagerne via Akureyi på Island over Constabel Pynt og til Mestersvig i Nordøstgrønland. I Mestersvig bruges et par dage på at pakke grejet i kajakkerne og vurdere issituationen i fjordene. Skønnes fjordene farbare, drager ekspeditionen afsted på 30 dages sejlads mod Waltershausen og retur til Mestersvig. Ruten er tilrettelagt med et par landlige afstikkere, hvor blandt andet Bastionen på Ella Ø og en overbæring gennem Noa Sø og Noa dal, for at komme ud i Dusens Fjord, er planlagt. Til sidst på ruten er en tur ind i Forsblad Fjord på tapetet. Ekspeditionen påregner at være tilbage i Mestersvig omkring den 22. august. Længden kan dog variere alt afhængig af vejret og deltagernes mentale og fysiske tilstand.

Klik og se stort rutekort

IMG_4022_team
Fra venstre: Christian Johnsen, Bruno Kiilerich, Simon Børresen og Søren Telling.

Herunder kan du læse mere om de fire deltagere:

Christian Johnsen Søren Telling, ekspeditionsleder Bruno Kiilerich Simon Børresen

 

Book foredrag

Hvis du er interesseret i at få medlemmer af ekspeditionen ud i din virksomhed eller forening og fortælle om turen, er du velkommen til at kontakte os. Et foredrag varer 2 timer og omhandler emner som planlægning, afvikling, ekspeditionspsykologi og meget mere...

Book foredrag her

Bloggen lige nu:

08. oktober 20112 kommentarer

  Vi er nu hjemvendt til civilisationen....

Læs mere

Se ruten

Se kortet med koordinater, overnatninger og ruten fuldt indtegnet.

Klik og se ruten