28. juli 2011 6 kommentarer

Meget mad - det forkerte sted.

Skrevet af Christian Johnsen (via mail)

Det er i dag en uge siden vi tog hjemmefra. Vi har været på vandet i 4 dage og har tilbagelagt 115 km - og er alle fire lidt ømme i musklerne efter at have håndteret kajakkerne, der vejer godt 80 kg per stk.

Sejlturene har været fulgt af bragende arktisk sol - og en enkelt dag fortsatte vi vores sejlads indtil midnat i absolut ingen vind og fløjlsblødt vand. Det var samme dag det blev tydeligt for os, at når et isbjerg vælter, så sker det uden varsel. Under aftensmaden på vestsiden af Lyell Land tipper et isbjerg, 30 meter ud for stranden, pludselig rundt med en forrygende knagen. Vi får dermed defineret en vis respektafstand når vi passerer dem.

Vi landede i går planmæssigt på Ella Ø til lidt af en ubehagelig overraskelse. En stor del af de maddepoter, der skulle ligge på den nordlige del af ruten er strandet her. Vi må pludselig til at tænke kreativt og strippe vores kajakker for al unødig luksus. Vi pakker distedet med mad, for at sikre, at vi kan nå Waltershausen Gletscheren.  

Den mindste sprække er fyldt og selv Brunos sko er fyldt med breve med pulversuppe. Det lykkes os at presse mad til de næste 14 dage i bådene - hvilket ikke gør dem mindre tunge. Men vi vil nå vores mål. 

I skrivende stund nyder vi vores første hviledag på Ella Ø, hvor vi overnatter i Ørnereden - her giver vores aftenoplæsning af Jørn Riels skrøner rigtig meget mening. Simon har faktisk taget Riels kammer i besiddelse med sin sovepose.

Lige nu slapper fire glade roere af efter en fjeldtur på 18 km og 1340 højdemeter op til Bastionen, hvor vi forsigtigt kigger ud over kanten ned i dybet - udsynet til et lodret fald på 1,3 km ned i fjorden kan tage pusten fra selv den mest garvede arktiske opdagelsesrejsende. 

På en højslette oppe i fjeldet overrasker vi en flok moskusokser. Der er kalve i flokken, så tyrene er på vagt og meget agressive. I et par intense minutter ser vi hinanden an, og Søren er ved at lægge et patron i kammeret på riflen, da okserne endelig beslutter at fortrække og lade os passere.

Vi er fortrøstningsfulde, solbrændte, let skæggede og begynder så småt at lugte af rigtig ekspedition - men vi er kun lige begyndt, forude venter den nordlige del af ruten... I morgen sejler vi op i Antarctic Sund, hvorfra en forrygende mængde gigantiske isbjerge driver ned mod Ella Ø.

 

Foto4

Bruno på Bastionen.

 

Se vores rute lige her

 

Af Preben Telling · 28. juli 2011 16:07

Hej alle. Det er dejlig at se at I alle er ved godt mod. Vi følger jer spændt herfra vor sommerophold i det smukke Østrig. Her er koldt selvom der ingen isbjerge er men lidt nyfalden sne. Fortsat god tur og pas godt på jer selv og hinanden. Knus til jer alle Anne Grete og Preben

Af allan trolle · 29. juli 2011 07:07

Hej Allesammen Jeg kan godt se,at det er noget anderledes end en hyggelig ro tur på "Odden" :D Det lyder fantastisk, det I har gang I. Jeg har desværre kun set Grønland fra landjorden i Nassasuaq. At se den fra jeres side, må være en stor oplevelse. Glæder mig til at se alle jeres billeder. Mvh Allan Trolle

Af Peter Hansted · 30. juli 2011 12:07

Hej Christian og resten af flokken. Jeg er glad for at læse at det går jer vel, jeg læser bloggen med stor interesse, glæder mig til at høre mere når i er kommet hjem. Hilsen fætter peter.

Af sejersen · 31. juli 2011 13:07

Hvor er det spændende at følge jeres tur. Jeg er lettere midsundelig på skægstubbe, ømme muskler og dunsten at tur her i mit "skifte ble og varme sutteflaske liv". Glæder mig meget til at høre alle historierne over et bål, når I er sikkert i havn igen, god vind og pas på hinanden!

Af Berit · 31. juli 2011 21:07

Hej Søren (og co.), Wow for et eventyr, I har begivet jer ud på! Jeg er dybt imponeret over jeres projekt! Det er dejligt at få en lille bid af oplevelsen med via bloggen - jeg glæder mig allerede til næste update i ord og billeder. Pas nu rigtig godt på jer selv deroppe, og NYD DET! Kram fra Berit Mus Christensen

Af Bodil · 01. august 2011 13:08

Hej Bruno Når vi næste gang mødes på "Rådhuset" til en snak om jeres tur, tror jeg at jeg vil takke nej til en kop te fra dig. Fortsat god tur. Hilsen Bodil

Book foredrag

Hvis du er interesseret i at få medlemmer af ekspeditionen ud i din virksomhed eller forening og fortælle om turen, er du velkommen til at kontakte os. Et foredrag varer 2 timer og omhandler emner som planlægning, afvikling, ekspeditionspsykologi og meget mere...

Book foredrag her

Se ruten

Se kortet med koordinater, overnatninger og ruten fuldt indtegnet.

Klik og se ruten