21. juli 2011 3 kommentarer

Grønland under fødderne!

Skrevet af Christian Johnsen (via mail)

En skønhed der er svær at sætte ord på. Et uendeligt dybblåt hav spættet med kridhvid drivis... Grønland toner frem i horisonten nu hvor vi nærmer os Mesters Vig Airstrip i en Beechcraft Air King i 10 kilometers højde på en skyfri dag... De snedækkede bjerge giver et sug i maven - en følelse, der bakkes op ved synet af monstrøse isflager, der tydeligt følger polarhavets strømninger. Alt her bærer vidne om naturens gigantiske storhed. Stemningen på holdet er en stille eufori og ærefrygt. Det sidste varme svovllugtende bad er taget på Island og den sidste burger sat til livs. Nu starter eventyret for alvor...

Fra flyets vinduer udbryder Søren "shit, der er meget is!" Det ser ud som om vi kommer til at vente et par dage på at isen forsvinder helt.

Efter en elegant landing på grus, får vi samlet vores grej og flyttet det til Nyhavn nord for Mesters Vig. Det er hårdt arbejde - inklusive kajakker har vi i omegnen af 300 kg udstyr.

Der er 10 grader og den tørre arktiske luft byder ikke på megen vind. Ved nærmere eftersyn er isen i bugten ved Nyhavn kun sporadisk og er faktisk til at sejle i - men uden for bugten er den mere fast. Om vi kan sejle i morgen efter at have overnattet i Nyhavn, må komme an på en hurtig rekognisering i kajakkerne. 

Klokken er lige nu 21 i det nordøstlige Grønland og himlen er let grålig. Længere mod nord - den vej vores rute går, skinner den arktiske sol på Kongeborgens 1.800 meter høje klippefront. Den vil skinne med nøjagtig samme styrke 24 timer i døgnet på hele turen.

Vi spiser i en gammel forladt minebarak, hvor gaskomfuret stadig virker. Nu venter soveposerne og den første lyse nats søvn i Grønland.

Foto

Ankomst til Grønland

Af Lene Matthiesen · 21. juli 2011 20:07

Rigtig god tur guys - ENJOY :-)

Af Nikolas Haugsted · 22. juli 2011 23:07

Het Drenge, Jeg sidder her i varmen ved Costa Brava og følger ekspeditionen i 26g varme. Da jeg var til karakkursus på Fedet, hørte jeg fra en ivrig Søren Telling om hvor meget han glædede sig til at komme afsted på denne tur. Det hele dirrede på ham af iver. Nu er det endelig blevet til virkelighed - FEDT. Rigtig god tur drenge og pas på jer selv. Mange hilsener Nikolas Haugsted

Af mikael lundgren · 23. juli 2011 18:07

Hej Søren.. Håber du nyder turen i Grøndland.. vi nyder kun udsigten i Rindsholm.. Håber jer alle en god tur... din gamle nabo

Book foredrag

Hvis du er interesseret i at få medlemmer af ekspeditionen ud i din virksomhed eller forening og fortælle om turen, er du velkommen til at kontakte os. Et foredrag varer 2 timer og omhandler emner som planlægning, afvikling, ekspeditionspsykologi og meget mere...

Book foredrag her

Se ruten

Se kortet med koordinater, overnatninger og ruten fuldt indtegnet.

Klik og se ruten