18. juli 2011 2 kommentarer

Den højarktiske drøm

Skrevet af Christian Johnsen

Der er en dag til afrejse.

Vi er alle fire hjemsøgt af lyse højarktiske drømme godt blandet op med lystigt flaksende sommerfugle i maven. Ifølge vores GPS er vi 2.343 km fra Mestersvig, hvor ekspeditionen starter.

Situationen er lige nu den, at det meste af fjordsystemet er isfrit - dog har vi endnu omkring 30 km i starten af vores rute, der er dækket af is. Vi har fået melding fra Mestersvig om at isen er "rådden", så vi krydser fingre for, at vi kan komme så hurtigt som muligt på vandet, når vi om et par døgns tid står ved vandkanten i Nordøstgrønland og tager bestik af situationen.

Alt er pakket og klart. Alle har pakket på nøjagtig samme måde og nøjagtig de samme ting. Kun ganske få effekter er tilladt som personligt udstyr. På denne måde sikrer vi, at vi til hver en tid ved, hvor tingene skal findes i alle 4 havkajakker - specielt i nødsituationer.

Når vi lander i Mestersvig står vi overfor den udfordring at skulle flytte alt vores udstyr og kajakker ca. 4 km til Nyhavn lidt vest for Mestersvig. Her har vi mulighed for at overnatte i en gammel minebarak, og her vil vi stuve grej og os selv i kajakkerne før vi drager afsted. Det er også her vi alle fire håber, at kunne tage et bad når vi efter 30 dage på vandet er tilbage igen. Med kun fire par underbukser hver, er det vores umiddelbare vurdering, at vi til den tid har brug for det.

Bruno har sørget for at vi med på turen har medbragt historier af Jørn Riel - og vi kunne vel heller ikke finde en forfatter, der giver mere mening i forhold til området. Vi skal blandt andet tilbringe 2 dage på Ella Ø, hvor Jørn Riel - efter at have været med på Lauge Koch Ekspeditionen - i sin tid arbejdede som radiotelegrafist og stationsleder, og hvor han skrev en stor del af sine historier om Nordøstgrønland. Det er vores plan at læse højt af historierne efter maden.

Det vil være en underdrivelse at påstå at vi glæder os nu. Dagen for afrejsen må meget gerne rykke nærmere med endnu større fart. Vi er klar.

Vi ser frem til at skrive til jer om en anderledes og storslået natur, hvor vi blot er små og ydmyge. Det næste indlæg vil være "live" direkte fra Nordøstgrønland.

Se issituationen i Nordøstgrønland lige nu
Følg ekspedition på kortet
Læs klima- og polarforsker Sebastian Mernilds artikel

Foto

Ved en lille komsammen inden afrejse blev Simon præsenteret for denne isbjørneklo. Ganske imponerende.

 

Af Søren Schou · 19. juli 2011 11:07

Fandt lige jeres side idag. Jeg er bare ret misundelig selvom man ikke må være det. Jeg har i midt 70-erne sejlet og kørt hundeslæde alle de steder hvor I skal padle. Padler selv og ville ønske man kunne deltage i sådan en tur og gense fjordene. I skulle ha taget moskusoksefjorden med, men man må vel sætte en grænse. I ønskes en rigtig fed tur. Glæder mig til at se billeder fra turen.

Af Uffe Bundgaard-Jørgensen · 21. juli 2011 00:07

Rigtig god tur Simon, dine forældre er vildt stolte og er på besøg på Hvidørevej i Klampenborg. Vi vil følge turen med stor spænding og interesse. Hej Lise og Uffe

Book foredrag

Hvis du er interesseret i at få medlemmer af ekspeditionen ud i din virksomhed eller forening og fortælle om turen, er du velkommen til at kontakte os. Et foredrag varer 2 timer og omhandler emner som planlægning, afvikling, ekspeditionspsykologi og meget mere...

Book foredrag her

Se ruten

Se kortet med koordinater, overnatninger og ruten fuldt indtegnet.

Klik og se ruten